Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2008 11:50 - Концерта на Тото Кутуньо - the dark side :)
Автор: erato Категория: Изкуство   
Прочетен: 2308 Коментари: 1 Гласове:
0



Все още слънчевото настроение  от вчера ме държи, затова преди да изкажа хулите си е важно да изразя уважението си към работата на дует Шик, тяхното професионално / от музикална страна / представяне, двадесет годишнината им.
Но все пак перфектната подготовка на едно събитие е част от работата ми, и затова не мога да преглътна липсата на сценарии, строга организация, и коректен да го кажем ПР на съвместния концерт на Дует Шик и Тото Кутуньо.
А именно:

Осветлението
към първите редове - втори и шести сектор през цялото време светеха едни прожектори, които ни заслепяваха и доста често не виждахме сцената. Прожекторите от сцената също на моменти бяха прекалени - на малкия екран сигурно ще изглежда супер, но мисля, че и ние в залата сме ценители и бихме искали шоуто да бъде и за нас. Благодаря.

Кабелите или камерите по сцената, в които се спъваше Вили :)

Липсата на какъвто и да сценарий - дуетът се прекъсваше един друг и не се слушаха грам, кой какво казва / което в брачните отношения е много важно, но на сцената дразни :)/
Жалко, че не успяха да овладеят положението, когато една част от публиката, освиркваше притеснена, че е дала парите си за концерт на дует Шик, а Тото я се появи, я не - спомняме си едно време гафа с LAS Ketchup.
Публиката явно не прочела афиша, а само зърнала секси физиономията на Тото и хукнала за билети. И аз така направих / б. а. /, но си направих труда на прегледам програмата на концерта.

Изказванията :
Та залата освиркваше, а дуетът каза нещо от сорта - айде спокойно, оставете ни да си попеем още малко.Тото няма да избяга.
Изключително непрофесионално беше изказването, колко трудно било намирането на спонсори, и как даже Мтел били отказали на Лили Иванова. Кои са тия Мтел да отказват на баба Лили, какво си мисли  туй операторче? Многооо насериозно се взема, че да реже примата на българската музика... respect към успеха на Лили Иванова, но лично според мен, такова изказване затваря доста врати. Лично аз бих си залостила моята.
Вече споменах, но ще се повторя, защото залата сериозно се смя : след финала на дует Шик, започна едно пренасяне и преместване на инструменти пред публиката, една суматоха и суетене с фон Марк Нофлер. По мое мнение тежките червени завеси щяха да свършат чудесна работа в този случай, колкото и да е старомодно, мисля, че не беше интересно да гледаме нагъзени организатори по сцената.
По време на неуредицата на сцената се появи и моята фаворитка за вечерта Яна / не Яна и Жана/, а едно девойче което поназнайва италиански, но симултантен превод не е правило в живота си. Съмнявам се, че не е излизала и на сцена. Говори несвързани неща за спонсорите, и с комсомолски патос  и ненужно показност изрази  благодарности към другаря Станишев, Пирински и профи-то на Културата Данаилов, които от своя страна не и останаха длъжни, и на сцената се появиха  4 почти двуметрови букета в саксии. Залата, естествено, е във възторг. Следва прибиране на букетите на преден план, а на заден план - суетенето продължава.
Яна потъва в дън земя, пропуска поздрава на Кутуньо към публиката и онази част от публиката, която знае 5 думи на италиански, сглобява пъзели, вместо да реагира адекватно на госта.
Тото я вика, и тя плахо пристъпя, като 5 годишно дете на сцената на Златната монета/ нали помните сладкия Джиджо/.
Яна я превежда, я не. Яна превежда в трето лице : Тото иска да изпее .. Тото иска да поздрави всички български жени и тн.

За музикантите и озвучаването :

само похвали.
в това число и дует Шик и техния бенд

И все пак, концертът беше страхотен. Искаме пак, да знаете - solo noi



Тагове:   Side,


Гласувай:
0



1. veselushka - :)
09.06.2008 12:02
Всичко е добре, когато свършва добре ;)

Много, много ме израдва Тото :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: erato
Категория: Изкуство
Прочетен: 173738
Постинги: 50
Коментари: 157
Гласове: 388
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031